Skip to content

Ekspedicija į praeitį  

7a klasės mokiniai, vadovaujami istorijos mokytojo L. Rameikos ir klasės auklėtojos E. Gudaitienės, dalyvavo ekspedicijoje – tyrinėjo Žardės piliakalnį. Mokiniai apžiūrėjo II-XI a. Bandužių kapinyną, sužinojo, kad archeologinių kasinėjimų metu rasti daiktai dabar  saugomi muziejuose. Mokiniai apžiūrėjo ir prieš dvejus metus tyrinėtą kuršių gyvenvietės vietą, kopė į Žardės piliakalnį, lankėsi senosiose Žardės kapinaitėse, kur išlikę tik 6 kapai, du iš jų žinomi – M. Pėteraičio ir Budinų šeimos. Septintokai klausėsi pasakojimo apie vietinių lietuvininkų Budinų gyvenimą ir jų likimus. Šiais laikais, deja, išliko tik Budinų sodybos pamatai.

    Ekspedicijos metu mokiniai turėjo progos geriau susipažinti su pietine miesto dalimi, ne visi vaikai žinojo, kad Klaipėdos pakraštyje teka Smiltelės upės, nuo kurios krantų matosi dar vienas piliakalnis.

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku