Skip to content

Netradicinė ugdymo diena „Popierius kitaip“

                                    Popierinis lėktuvėlis

           4a klasės mokiniai, stebėdami vaizdo įrašą, mokėsi iš popieriaus lankstyti lėktuvėlį. Visi vaikai džiaugėsi darbo rezultatu – popieriniai lėktuvėliai atrodė kaip tikri. Ketvirtokai nusprendė sukurti pasakojimą apie įsivaizduojamą lėktuvėlio kelionę. Maloniai nustebino mokinių vaizduotė ir išradingumas.

         Mokinių kūryba eksponuojama parodoje „Mano lėktuvėlio kelionė“.

                                 Mokytoja Rita Mickonytė

Trečiokų veikla

           Mokyklos trečiokai lankėsi Prano Domšaičio galerijoje. Mokiniai dalyvavo edukacinėje veikloje „Mes – mažieji alchemikai“. Sužinoję, kas ir kada išrado popierių, vaikai patys tapo tikrais alchemikais: gamino popierių ir, naudodami įvairias priemones, keitė jo spalvą ir faktūrą. Visiems buvo smagu išvysti savo rankomis pagamintą popieriaus lapelį. Prireikė ir kantrybės – juk popierių būtina išdžiovinti!

                                                                        Mokytoja Dalia Endriukaitienė

6a klasės mokinių lankstiniai

Šeštokai netradicinio ugdymo dieną domėjosi, ką galima sukurti iš popieriaus. Mokiniai susipažino su ORIGAMI – japonišku popieriaus lankstymo menu. Origamiais vadinami ir patys lankstiniai. Lankstant lapą, nenaudojamos nei žirklės, nei klijai. Labiausiai žinomas pasaulyje origamis – gervė. Legenda sako, kad, jei žmogus išlanksto 1000 gervių, išsipildo noras. Šeštokai, remdamiesi pavyzdžiais, iš popieriaus lankstė įvairiausias gyvūnų figūras.

Sukurti lankstiniai demonstruojami mokinių darbų parodoje.

                                                                     Jaunieji žurnalistai

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku