Skip to content

Filmas apie drąsą, ryžtą ir patriotizmą

    Vasario 16-osios – išskirtinės dienos mūsų tautai ir valstybei – išvakarėse mūsų progimnazijos 5-8 klasių mokiniai ir mokytojai lankėsi „Forume Cinema“ kino centre, kur žiūrėjo dokumentinį filmą „Irklais per Atlantą“. Tai pasakojimas apie Aurimą Valujavičių, pirmąjį lietuvį, kuris leidosi į vieną didžiausių savo gyvenimo iššūkių – 8500 km kelionę per Atlantą irkline valtimi „Lituanica“, siekiant paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metines. Filmas skatina nebijoti išbandymų, drąsiai siekti savo tikslų. Pats Aurimas ne kartą yra sakęs: „Tikėkite savimi, nes jei savim netikėsit, tai kas tuomet jumis tikės?“

      Po peržiūros mokiniai svarstė, kaip jie galėtų prisidėti prie Lietuvos valstybės garsinimo. Kiekviena svajonė bus įgyvendinta, jeigu tam atkakliai ruošiesi. Aurimas Valujavičius ryžosi žygdarbiui po ilgiau nei dvejus metus trukusio intensyvaus pasiruošimo istorinei kelionei.

Karjeros specialistė Loreta Kazlauskaitė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku