Skip to content

Prasmingas Kalėdų laukimas

Klaipėdos „Saulėtekio“ progimnazijoje gruodžio mėnuo yra pilnas gerų darbų. Visą mėnesį mokyklos bendruomenė kasdien supažindinama su vis nauju geru darbu. Gerą darbą rekomenduojama atlikti, nes adventas – gerų darbų laikotarpis. Geras pavyzdys visuomet užkrečia. Gruodžio 18-toji buvo kiek kitokia, nes tądien visą benduomenę pakvietėme parašyti po plinkėjimą. Palinkėjimus rašėme draugams, tėvams, mokyklai, mokytojams ir netgi sau. Juos rašėme ant popierinių angeliukų ir kabinome ant nuostabiai balto, žiema alsuojančio medžio.

Kalėdų belaukiant, 3c klasėje vyko vakaronė „Sukurk Kalėdų vainiką“. Jos tikslas buvo suburti vaikus ir tėvelius bendrai kalėdinei vieklai, kuri širdyje paliktų daug šiltų prisiminimų. Čia netrūko nei juoko, nei gerų emocijų. Vaikai tėveliams padovanojo dainą ir namo išsinešė įspūdingus kalėdinius vainikus.

Mokiniai vyko į kūčiukų gaminimo edukaciją. Įsliūkinus į Radailių dvaro virtuvėlę juos pasitiko šeimininkutė, kuri su didele šypsena papasakojo apie advento svarbą, kūčiukų atsiradimo istoriją, 12 Kūčių vakarienės patiekalų ir būrimus. Vaikai patys gamino kūčiukus ir mėgavosi jais ragaudami aguonų pieną.

Vaikai dalyvavo edukacijoje ,,Baltijos gintaras – Lietuvos auksas”. Edukacijos metu jie klausėsi gintaro atsiradimo istorijos, sužinojo, kodėl jis buvo vertinamas senovėje ir šiandien. Mokiniai pamatė inkliuzus ir bandė spėti, kokio vabzdžio inkliuzą atsivežė edukatorius. O smagiausioje edukacijos dalyje vaikai dekoravo magnetukus gintaru ir svarstė, kam galėtų juos padovanoti Kalėdų proga.

Mokytoja Arnė Šapalienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku