Skip to content

Pamokos kitaip

Klaipėdos „Saulėtekio“ progimnazijos mokiniai aktyviai dalyvauja netradicinėse pamokose. Vaikai, pakeitę aplinką ar veiklą, geriau įsisavina žinias, plečia akiratį, ugdo kūrybiškumą ir bendradarbiavimą.

Mokiniai šokiu įsitraukė į tarptautinę vaikų draugystės iniciatyvą „Matau tave“. Visus Lietuvos šokėjus jungė Vaido Baumilos atliekama daina „Šokim kartu“. Mūsų mokyklos mokinių dalyvavimą šioje iniciatyvoje koordinavo šokio mokytoja Ligita Pladienė ir informacinių technologijų mokytoja Jūratė Čechavičienė. Žiūrėti čia: Matau tave

Minint Europos judumo savaitę 6a klasės mokiniai kartu su auklėtoja Raimonda Kubiliene per klasės valandėlę lankėsi parke prie Malūno tvenkinio, kur judėdami atliko įvairias užduotis, skirtas tvirtos klasės komandos formavimui. Buvo aptartos klasės taisyklės, pateikti pasiūlymai, ko labiausiai reiktų mokiniams, kad būdami drauge visi gerai jaustųsi.

6a, 7b ir 8 klasių mokiniai dalyvavo neįprastoje matematikos pamokoje „KM5 – Kūrybinio mąstymo penkiakovė“, kurioje lavino penkis kūrybinio mąstymo įpročius – vaizduotę, smalsumą, atkaklumą, nuoseklią praktiką ir bendradarbiavimą. Kiekviena penkiakovės užduotis buvo parengta taip, kad iš anksto išmokti ją atlikti neįmanoma. Kaskart atliekant užduotis, jaunimas turėjo sukurti ir įgyvendinti tokius sprendimus, kurie užtikrintų pergalę prieš save ir prieš kitus. Dėkojame UAB „Eksperimentinei kūrybinio mąstymo laboratorijai“ už KM5 užduotis, apmokymą ir dalijimąsi. Su mokiniais kartu dalyvavo matematikos mokytoja Raimonda Kubilienė.

2b klasės mokiniai (mokytoja Ramutė Bytautė) mokėsi drauge su robotuku Photonu. Šis edukacinis įrankis reaguoja į aplinką, skleidžia garsus, rodo emocijas, keičia spalvas, juda. Photonas buvo nepakeičiamas mokytojas etikos pamokoje „Kaip pamatyti jausmus“, jausmingas pozuotojas lietuvių kalbos pamokoje „Daikto aprašymas“, puikiausia mokymo priemonė informatikos pamokose „Skaitmeninio turinio kūrimas“. Kas rytą robotukas su mokiniais pasisveikindavo vis kitokiu balsu ir „virsdavo“ energingu šokių mokytoju per pertraukas. Jis vaikus pripildė nepakartojamai mielų ir džiugių emocijų.

Prieš Vėlines 5a klasės mokiniai kartu su istorijos mokytoja Vita Skersoniene aplankė nelankomus kapus, juos tvarkė ir uždegė žvakeles.

 

7 klasių mokiniai dalyvavo konkurso „Žalioji odisėja“ pusfinalyje. „Žalioji odisėja“ – tai didžiausios licencijuotos pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginiu švietimu besirūpinančios iniciatyvos „Kita forma“ organizuojamas konkursas Lietuvos moksleiviams, aplinkos apsaugos tematika. Iki pusfinalio mokiniai pavasarį pirmajame etape platino skrajutes, atnaujino žymes, skatinančias rūšiuoti, ir vedė edukaciją Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Čiauškutė“ apie rūšiavimą. Vaikai, pradėję dalyvauti „Žaliojoje odisėjoje“, buvo 6 klasės mokiniai ir šį rudenį pusfinalyje dalyvavo jau būdami septintokai. Vaikus konkursui ruošė istorijos mokytoja Vita Skersonienė.

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku