Skip to content

Integruota klasės valandėlė ir lietuvių kalbos pamoka

              Siekiant ugdytis kompetencijas, ugdymo(si) procese svarbu užtikrinti daugialypius ryšius tarp įvairių ugdymo sričių, dalykų ir realaus pasaulio.

              Sausio 17 dieną 5a klasėje vestoje integruotoje klasės valandėlėje ir lietuvių kalbos pamokoje mokinių veikla buvo siejama su karjeros ugdymu. Penktokams apie aviaciją, lakūno profesiją pasakojo 5a klasės mokinės Marcijonos Noreikaitės tėvelis Jonas Noreika – jis yra skraidęs įvairiausiais lėktuvais, juos pilotavęs. Jonas Noreika kalbėjo apie aviacijos klubus Lietuvoje, kokia reikšminga ir perspektyvi yra lakūnų profesija, supažindino penktokus su skrydžio principais, kas yra navigacija, kodėl svarbu skrydžio metu palaikyti radijo ryšį. Pamokos svečias pademonstravo simuliatorių, kuris leidžia įsivaizduoti, kad virtualioje erdvėje pilotuoji lėktuvą, suteikia galimybę būsimiems technikos inžinieriams mokytis neturint realaus lėktuvo. Mokiniai išbandė lėktuvų pakilimo taką, įsivaizduodami, kad sėdi lėktuvo kabinoje.

             Pamoka neprailgo. Mokiniai mokėsi kartu bendradarbiauti, aktyviai klausytis, valdyti emocijas ir jausmus, reflektuoti veiklą ir jos rezultatus, ugdymas sėkmingai priartintas prie gyvenimo. Pamoka orientuota į tai, kaip ir ką jau mokyklos suole galima padaryti, kad bent kiek lengviau ateityje galima būtų matyti savo karjeros viziją ir kelią.

             Esame dėkingi Marcijonos Noreikaitės tėveliui už labai įdomią pamoką.

                              Mokytojos Nijolė Žukienė ir Raimonda Kubilienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku