Skip to content

Mokyklos literatų kūryba

Mūsų progimnazijos literatams ruduo – įkvėpimo metas. Daugelis rašančiųjų kantriai bando prisijaukinti Pegasą, noriai eksperimentuoja. Septintokai kūrė trioletus – 8 eilučių eilėraščius, kuriuose tam tikra tvarka kartojamos vis tos pačios eilutės. Aštuntokai gilinosi į garsų sąskambius – asonansą ir aliteraciją. Visiems patiko Nojaus Kinderio tekstas, kuriame visi žodžiai prasideda š raide:

Šneka šnekorius, šnekėdamas šnarpščia.

Šnipas šnipinėja, šnopuodamas šniukštinėja.

Šnabždėdamas šneka šnekutis,

Šnekučiuodamas šnairuoja.

 

Šnipas – šnabždūnas – šliaužte šliaužia.

Šliauždamas šnipinėja,

Šnipinėdamas šnekorių,

Šnekteli šnabždėdamas.

Džiugu, kad yra jau ir knygas rašančių mokinių. Štai 6a klasės mokinė Lilija Norgėlaitė sukūrė ir gražiai įrišo į storoką knygą pasakojimą apie ateivius. Jos knyga taip ir vadinasi – ,,Ateivių antplūdis“. Lilija įdomiai samprotauja apie knygos paiešką, jos kūrimo aplinkybes, susidūrimą su ateiviais. 7b klasės mokinys Danielius Mašalaitis knygą rašyti dar tik įpusėjo, tačiau jo pasakojimas ir piešinukai apie Perlą ir kitus gyvūnus, kurie primena žmones, jau dabar užburia savo žaismingumu ir humoru.

Prisikviesti į savo kūrybines dirbtuvės mūzą nėra taip paprasta, tad visiems mokyklos literatams linkime sėkmės ir kantrybės rašant!

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja N. Žukienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku