Skip to content

Europos kalbų diena

      Rugsėjo 26 dieną Europos Sąjungoje švenčiama Europos kalbų diena. Tikslas – skatinti mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms.

      Šiais metais mūsų progimnazijoje sumanyta Europos kalbų dieną paminėti netradiciškai – išleisti virtualią knygą Mes-Europos vaikai“. Joje publikuojami 5-8 klasių mokinių sukurti eilėraščiai lietuvių, anglų, lenkų, prancūzų kalbomis, sudėti Europos įvairovę simbolizuojantys piešiniai. Daugelis mokinių savo kūryboje akcentavo, kad visos Europos kalbos yra gražios ir svarbios, bet kiekvienai tautai gimtoji kalba yra pati brangiausia. Projekto sumanytojos ir koordinatorės – mokytojos Ramunė Klimienė, Nijole Žukiene, Agnė Čepulytė. Apie progimnazijoje įgyvendintą projektą rašoma ir „Švietimo naujienų“ svetainėje.

         Užsienio ir gimtosios kalbos mokytojos pamokose organizavo viktorinas, skirtas Europos kalbų dienai paminėti. Mokiniai susipažino su Europos kalbomis, kas sudaro indoeuropiečių kalbų šeimą, kokios yra kalbų šakos. Vaikams patiko mokytojos Ramunės Klimienės organizuota interaktyvi viktorina „Pabėgimas iš kambario“ ir ,,Kahoot!“. Viktorinų dalyviai sprendė rebusus, atliko žaismingas kalbines užduotis.

Kalbų metodinės grupės pirmininkė N. Žukienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku