Skip to content

Bekontaktis orientavimosi ir miesto pažinimo žaidimas „Nepažinta Klaipėda“

Balandžio 24-25 dienomis vyko bekontakčio ir miesto pažinimo žaidimo „Nepažinta Klaipėda“ I etapas. Retas žino, jog po Klaipėdos miestą yra išsibarstę labai įdomūs, reti, savotiško šarmo turintys techninio, inžinerinio paveldo reliktai – prieškariniai elektros apšvietimo stulpai. Žaidimo dalyviai, naudodamiesi gatvių žemėlapiais, turėjo atrasti išlikusius prieškarinius elektros stulpus, nusifotografuoti prie jų, nuskenuoti ant jų pritvirtintus QR kodus ir atsakyti į klausimus apie šalia esančių objektų istoriją.

    Gegužės 8-9 dienomis vyko „Nepažinta Klaipėda“ II etapas. Šio žaidimo metu dalyviai, naudodamiesi žemėlapiu, turėjo surasti 10 freskų ar grafičių, prie jų nusifotografuoti. Prieš tai dalyviai atsakė į dešimt viktorinos klausimų, susipažino su ieškomų freskų istorijomis.

      Gegužės 22-23 dienomis įvyko paskutinis pavasario etapas. Trečiasis turas buvo skirtas miesto medžiams. Ar žinojote, kad storiausias ąžuolas auga Jaunystės gatvėje, Paupio gyvenvietėje? Jo apimtis – 3,55 metro, lajos plotis – 21 metras, amžius – apie 200 metų. Paupio gyvenvietėje auga ir saugomas pats storiausias uosis. Jo apimtis – 4,30 metro, lajos plotis –  20 metrų, o amžius – apie 200 metų. Dalyviams reikėjo atsakyti į viktorinos klausimus apie įspūdingiausius, įdomiausius medžius,  naudotis žemėlapiu, kuriame buvo pažymėtą10 kontrolinių punktų.

      Smagu, kad žaidime šauniai pasirodė mūsų progimnazijos mokiniai. Jie varžybose dalyvavo kartu su savo šeimos nariais. Daugiausiai taškų surinko ir I vietą iškovojo Emilė Šiaučiūnaitė, 2c klasė. II vietą užėmė Estrėja Savėliavaitė. 2 c klasės mokinys Danielius Liulaitis užėmė IV vietą. Mokiniai buvo apdovanoti dovanėlėmis.

       Orientavimosi ir pažinimo žaidimai, pasivaikščiojimai gryname ore, pažintis su dar nepažinta Klaipėda susilaukė palankių vertinimų. Jie patiko visiems dalyviams, suartino varžybose dalyvaujančias  šeimas. Pomėgis pasivaikščioti, tikimės, tęsis ir vasarą, o rudenį laukia nauji iššūkiai.

   Fizinio ugdymo mokytoja Vaidilutė Liačienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku