Skip to content

Integruota chemijos ir informacinių technologijų pamoka „Vanduo – gamtos stebuklas“

Vanduo – tai nesibaigianti tema. Atrodo, apie jį daug žinome. Tačiau galutinio atsakymo į klausimą, kas yra vanduo, dar nėra. Vanduo mus nepaliaujamai stebina ir neduoda ramybės mokslininkams. Žmogaus gyvenimas, o kartais ir pats likimas yra susietas su vandeniu.
Senovės baltai tikėjo, kad vanduo – tai pirmapradis elementas, iš kurio atsirado Žemė ir žmonės. Vokiečių fiziologas E. Diubua – Reimonas žmogų pavadino „sudvasintu vandeniu“.
Chemijos mokytoja G. Jankauskaitė ir IT mokytoja J. Čechavičienė 8a klasėje vedė nuotolinę integruotą atvirą pamoką „Vanduo – gamtos stebuklas“. Moksleiviai šia tema paruošė pranešimus ir pristatė juos klasės draugams. Mokytojos demonstravo filmą apie vandens ekologines problemas. Pamokos pabaigoje moksleiviai suprato, kad kiekvienas asmeniškai esame atsakingas už vartojamo vandens kokybę bei už tai, kaip ateityje bus sprendžiamos vandens trūkumo problemos.
Tikimės, kad pamokoje išsakytos mintys padėjo visiems suprasti, kaip racionaliai ir atsakingai naudoti gamtos turtus.

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku