Skip to content

Orientavimosi žaidimas „Parkų turas 2021“

Sausio mėnesį prasidėjo bekontaktis orientavimosi žaidimas „Parkų turas 2021“. Bekontaktis žaidimas tai , kai individualus startas iš bet kurios parko vietos  patogiu laiku kiekvienam dalyviui. Vyko viso VI etapai. Kiekviename etape reikėjo atlikti užduotis: nufotografuoti OS kontroliniuose punktuose rastą informaciją ir sudalyvauti viktorinoje. Kiekvieno etapo rezultatai buvo sumuojami ir nugalėtojas skelbiamas po visų turų rezultatų.

Pirmas turas prasidėjo sausio 30-31 dienomis Poilsio parke. Dalyviams buvo surengti 7 kontroliniai punktai istorinių parko objektų vietose, pateikiamos net 19 a., I ir II Pasaulinio karo, sovietmečio  istorinių laikotarpių nuotraukos bei trumpa informacija. Pagal kurią buvo sukurta viktorina. Puikus oras, nuostabūs vaizdai ir nuotaika gera, smagu buvo praleisti laiką.

Antras turas vyko vasario 13-14 dienomis dar snieguotame Skulptūrų parke. Šiame žaidime dalyviai pagal parko žemėlapį ir paveikslėlius turėjo atrasti 6 memorialinius paminklus, nuskenuoti ant jų esančius QR kodus ir atsakyti į klausimus iš Skulptūros pako istorijos. Tai trumpą pažintis tiek su istorinėmis miesto kapinėmis, tiek su lietuvių modernios skulptūros galerija po atviru dangumi.

Trečias turas vyko vasario 27-28 dienomis. Malūno parkas orientavimosi žaidimo dalyvius pasitiko jau be sniego. Saulutei šviečiant smagu buvo pasivaikščioti po Malūno parką, tiksliau-apeiti Malūno tvenkinį ir atrasti N kontrolinių punktų, sužinoti ir atsakyti į klausimą koks gi upelis išteka iš Malūno tvenkinio. Ar žinojote, kad tai upelis vardu Bevardis.

Reikjaviko parkas, kuris įsikūręs tarp Reikjaviko, Smiltelės, I. Simonaitytės gatvių ir Statybininkų prospekto kvietė į IV turą orientavimosi žaidimą kovo 13-14. Deja, šįkart gero oro užsakyti nepavyko, todėl OS žaidimas buvo perkeltas į kitą savaitgalį – kovo 20-21 d. Maloniam ir prasmingam pasivaikščiojimui po Reikjaviko parką reikėjo surasti žemėlapyje pažymėtus 10 kontrolinių punktų, nufotografuoti kiekviename punkte pavaizduotą ženklą, sudėlioti prasmingą derinį, kuris, be abejonės, susijęs su šio parko ar jį supančios aplinkos istorija…

V turas vyko kovo 27-28 dienomis nuostabiame miške prie Vasaros koncertų estrados. Ar žinojote, kad Vasaros koncertų estrada priklauso Poilsio parkui? Šis statinys pradėtas statyti 1977 liepos 15, o baigtas statyti 1983 m. Šį kartą buvo net 12 kontrolinių punktų. Trasos ilgis: 3,8 km – oro linija, apie 4,3 – 4,5 km – takeliais. Nuostabus oras leido neskubant ieškoti punktų.

Paskutinis OS VI turas vyko balandžio 10-11 dienomis miške link Melnragės. Šiame ture dalyviai be viktorinos apie Klaipėdos švyturį ir surinkę prasmingą žodžių derinį, kaip vadinosi švyturio pirmtakas (akmens anglies sūpuoklės), galėjo gauti papildomų taškų  už surinktas šiukšles, atsiųsdami nuotraukas. Dalyviai azartiškai švarino mišką.

Šiame šešių turų žaidime dalyvavo daugiau nei 100 namų ūkių, t. y. daugelis su savo šeimomis.

Džiaugiuosi, kad šis žaidimas išjudino šeimas, kurios nepraleido nė vieno turo ir tuos, kurie prisijungė paskutiniuose ar net paskutiniame ture. Džiugu buvo sutikti savo mokinius su šeimomis, pasidalinti atrastais punktais, įspūdžiais, istoriniais faktais apie Klaipėdą ir gera nuotaika.

Austėja Ivanovaitė ir Emilė Šiaučiūnaitė 2 c klasės mokinės,  praėjusios visus turus užėmė antras vietas, buvo apdovanotos taurėmis ir atminimo prizais.

Kiti mokiniai 2 c klasė  Danielius Liulaitis, Estrėja Savėliavaitė pateko į dešimtuką, taip pat mūsų mokiniai Arnas Ragelis, Martynas Vitauskis, Oskaras Šleinius užėmė aukštas vietas

                                                      Fizinio ugdymo mokytoja Vaidilutė Liačienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku