Skip to content

MO muziejuje

Spalio 23 dieną ,,Saulėtekio” progimnazijos moksleiviai, lydimi informacinių technologijų mokytojos Jūratės Čechavičienės, akompaniatorės Virginijos Gargasienės, direktorės pavaduotojos Gražinos Urbonienės ir pavaduotojos ugdymui Sandrijos Donskienės, lankėsi Vilniaus širdyje įsikūrusiame MO muziejuje. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti parodą „Kodėl taip sunku mylėti?”. Parodą kuruoja vienas originaliausių ir svarbiausių šių laikų režisierių Peter Greenaway ir Olandijos multimedijų menininkė Saskia Boddeke. Ši paroda pati tampa meno kūriniu: joje Greenaway ir Boddeke jungia specialiai MO muziejaus erdvėms sukurtas įtraukiančias instaliacijas ir šiuolaikinių lietuvių menininkų kūrinius iš MO ir kitų kolekcijų.

MO muziejaus edukatoriai mūsų mokyklos moksleiviams organizavo edukaciją ,,Gyvūnas ir robotas manyje: tarpasmeniniai santykiai ir kūrybiški konfliktų sprendimo būdai”. Šis edukacinis užsiėmimas skirtas patyrinėti gyvūno ir roboto vaidmenis savyje: kuo mes panašūs ir skirtingi, kaip vidinis žvėris veikia mūsų elgesį ir santykius, kokiomis robotiškomis savybėmis pasižymime, kaip jos padeda, kokius kelia iššūkius. Mokiniai, remdamiesi meno kūriniais, mokėsi reflektuoti savo emocines būsenas ir įsijausti į kito žmogaus poziciją, aptarė tipines žmogaus reakcijas į stresą, kokias vidines schemas naudoja bendraudami vieni su kitais, kaip reikia pasirinkti veiksmingiausią strategiją.

Pavaduotoja ugdymui Sandrija Donskienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku