Skip to content

Tarptautinis projektas „Pasakų iššūkis 2020“

2a ir 1a klasės mokiniai dalyvauja tarptautiniame projekte „Pasakų iššūkis 2020“.

Sumanymo „Pasakos augimui. Asmenybės ugdymo užsiėmimai“ idėjos autorė ir programų vadovė, iniciatyvos „Pasakų iššūkis“ organizatorė Akvilė Sadauskienė dar vasaros pabaigoje pakvietė jungtis visus norinčius auginti ir augti su pasakomis į bendrą projektą. Projekto sumanytoja paminėjo, kad pasakos neturi nei amžiaus, nei tautų, nei kitokių ribų. Jos visos yra gyvybiškai reikalingos, ypač vaikams. Psichoterapeutas B. Bettelheimas išreiškė mintį apie tai, kad, netekę galimybės girdėti pasakų vaikystėje, vaikai paauglystėje gali patirti daug didelių vidinių sunkumų.

2a ir 1a klasės mokiniai jau nuo rugsėjo pradžios aktyviai įsitraukė į projektinę veiklą: susidomėję renka „mėlynuosius karoliukus“, t. y. skaito pasakų rinkinį „Mėlynieji karoliukai“. Perskaitytas pasakas vaikai aptaria, atsako į klausimus, atlieka įvairias užduotis. Ypač mokiniams patinka kurti pasakų iliustracijas, jas inscenizuoti.

Mokytoja Dalia Endriukaitienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku