Skip to content

Kūrybiško mokymosi projektas ,,Tyrinėjimo menas”

Šių metų spalio 15 dieną Progimnazijos administracijos atstovai ir du mokytojai dalyvavo kūrybiško mokymosi projekte „Tyrinėjimo menas“. Projektą įgyvendina Britų taryba ir asociacija „Kūrybinės jungtys“, bendradarbiaujama su Ugdymo plėtotės centru. Projektas yra Britų tarybos kultūrinių ryšių programos, vykdomos visose trijose Baltijos šalyse, dalis, jo tikslas – atskleisti, tyrinėti ir ugdyti XXI a. mokinių gebėjimus bendrojo ugdymo procese. Klaipėdos „Saulėtekio“ progimnazija mokyklos kūrybiško mokymosi projektą įgyvendins nuo 2020 m. spalio iki 2021 m. kovo mėnesio.Veiklos koordinatorė ir iniciatorė – Sandrija Donskienė.

 Projektas padeda ugdyti svarbiausias XXI a. gebėjimus: kritiškai, savarankiškai mąstyti ir spręsti problemas, bendradarbiauti įvairiose komandose ir veiksmingai bendrauti su skirtingais žmonėmis, ugdo kūrybiškumą ir vaizduotę, skatina lyderystę, iniciatyvumą ir asmeninį augimą. Mūsų mokyklos mokytojų ir mokinių laukia įdomūs iššūkiai. Turime unikalią galimybę dirbti kartu su kuriančiais praktikais: vienas praktikas dirbs su 6b klase, kitas praktikas gilinsis į darbą su mokytojų bendruomene ,,Mokytojų klube”. Kiekvienas praktikas kartu su mokyklos bendruomene sieks pokyčių. Projekto etapai: planavimas, įgyvendinimas, vertinimas.

Mokinių komandai vadovaus Dovilė Urbanavičienė („Miško mokyklos“ įkūrėja, darnaus vystymo magistrė, tarptautinių švietimo projektų koordinatorė) ir mūsų mokyklos matematikos mokytoja Sigita Medingienė. „Mokytojų klubo“ veiklą koordinuos Vida Narveišytė (teatro režisierė, projektų vadovė, šeimos teatro „Lino lėlės“ direktorė, Lietuvos Jūrų muziejaus edukacijos ir lankytojų skyriaus vyresnioji specialistė) bei mūsų mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, dailės mokytoja Sandrija Donskienė.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Viktorija Rutavičienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku