Skip to content

Laikas pasirūpinti Pradinuko bilietu

Nuo rugsėjo 1–osios Klaipėdos pradinių klasių moksleiviai vėl gali naudotis Pradinuko bilietu.

Pernai miesto taryba Klaipėdos mieste esančių mokyklų 1–4 klasių mokiniams savivaldybės biudžeto sąskaita nustatė itin lengvatinį 9 mėnesių vardinio bilieto, galiojančio tik darbo dienomis, tarifą su 94 proc. dydžio nuolaida – 10,00 Eur.

Toks pirmosios tarifų zonos bilietas galioja nuo rugsėjo 1 d. iki gegužės 31 d.

Suprantama, dabar niekas negali pasakyti, koks bus ugdymo įstaigų darbo režimas ateinančiais mokslo metais, kiek dažnai mūsų pradinukams prireiks naudotis viešuoju transportu. Tačiau – Pradinuko bilietas kainuoja mažiau nei trys atskiri terminuotieji mėnesio moksleivio bilietai, taigi šeima sutaupys net ir tokiu ateju, jeigu įprastas mokyklinis režimas tuos tris mėnesius ir tetruks.

Patartume šį, kaip ir kitus bilietus, pirkti internetu. Perkant Pradinuko bilietą kortelėje privalo būti nustatyta lengvatinė grupė “Pradinuko bilietas”. Suprantama, šį bilietą galima pildyti ir į elektroninį mokinio pažymėjimą.

Praėjusiais mokslo metais Pradinuko bilieto populiarumas viršijo lūkesčius. Planavome tik 1948–ius tokius mūsų keleivius, o tikrovėje turėjome 2435. Tėvai, palyginę išlaidas, Pradinuko bilietą pirko net ir 2020–ųjų pradžioje.

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku