Skip to content

Mokomės kitaip. Patyriminis mokymas 5-8 klasėse

Nuotolinis mokymas(is) – didžiulis iššūkis kiekvienam mokytojui ir mokiniui. Siekiant paįvairinti ugdymo procesą, birželio 8-12 dienos buvo skirtos patyriminiam mokymui. Patyriminis mokymas akcentuoja ne žinias, o patirtį. Kuo daugiau patirties, tuo geresni įgūdžiai.

   5-8 klasių mokiniams organizuotos įvairios veiklos: kiekviena savaitės diena skirta vis kitam užsiėmimui. Pirmadienį mokiniai žiūrėjo režisieriaus R. Talačkos vaidybinį filmą ,,Strazdanota vasara“, rašė recenzijas, buvo renkamas atidžiausias žiūrovas. Mokiniai turėjo galimybę pabūti kino kritikais, įsivertinti savo pastabumą.

       Antradienis – teatro ir muziejų diena. Mokiniai savarankiškai kūrė mizanscenas, monospektaklius, šešėlių teatrą. Maloniai nustebino 8 klasės mokinės Aistės Vaičekauskaitės sukurtas filmukas, Edvino Donėlos etiudas su šešėliais. Mokiniai turėjo galimybę virtualiai aplankyti ir įvairius Lietuvos muziejus, patyrinėti eksponatus. Toks virtualus pasivaikščiojimas praplėtė mokinių akiratį, padėjo įgyti žinių iš įvairiausių sričių. Mokiniai rašė komentarus, pastebėjimus. Įdomiai muziejų veiklą pristatė 5b klasės mokinė Estela Bučytė.

    Trečiadienį mokiniai dalyvavo viktorinoje ,,Žinovų žinovas“. Klausimų spektras buvo labai platus, reikalaujantis reakcijos ir sumanumo bei mokykloje įgytų žinių.

Ketvirtadienis – eksperimentų diena. Mokiniai eksperimentavo, atliko bandymus, tyrė, ar gintaras sūriame vandenyje gali laikytis paviršiuje, spalvino putas ir burbulus, stebėjo chemines reakcijas. Ketvirtadienis buvo skirtas ir mokinių  hobių pristatymui. Pasirodo, mokiniai mėgsta kolekcionuoti, yra sukaupę nemažai originalių kolekcijų.

   Penktadienis skirtas šeimos dienai, nes karantino metu daugiausiai laiko ir buvo praleista namuose su šeimos nariais. Ir vaikams, ir tėvams pasiūlytas smagus žaidimas „Kahoot“. Tema – „Saulėtekio“ progimnazija. Sulaukta daug gražių nuotraukų iš išvykų su šeima, sporto renginių.

  Patyriminis ugdymas turi begalę pliusų. Vienas jų – mokymasis tampa įdomus ir prasmingas pačiam besimokančiajam, nes sava patirtis kiekvienam svarbiausia.

                                                      Koordinatorės N. Žukienė ir G. Misevičienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku