Skip to content

Integruota lietuvių kalbos ir etnokultūros pamoka

6a klasės mokiniai integruotoje lietuvių kalbos ir etnokultūros pamokoje apibendrino tautosakos ciklą „Sakmių pasaulis“. Šeštokai pristatė pateiktis apie mitologines būtybes lietuvių tautosakoje, skaitė savo sukurtus kūrybinius darbus „Šiuolaikinės Klaipėdos senamiesčio sakmės“, inscenizavo sakmes apie aitvarą, laumių pakeistus vaikus. Visus maloniai nustebino „Šešėlių teatras“ – mokiniai šešėliais pavaizdavo mitinį pasaulio ir žmogaus sukūrimą, Dievo ir velnio kovą. Lietuvių kalbos kabinete buvo galima pasidžiaugti ir mokinių piešinių paroda apie sakmiškąsias būtybes.

Pamokoje svečiavosi etnografinio ansamblio dalyviai, kurie padainavo smagią lietuvių liaudės dainą. Integruotas renginys padėjo įsitikinti, kad tautosaka – didžiulis lobynas, neišsenkanti versmė, iš kurios mes visi galime pasisemti įkvėpimo kūrybai.

       Lietuvių kalbos mokytoja N. Žukienė ir 6a klasės vadovė V. Gargasienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku