Skip to content

Raganų puota

Spalio 26 dieną pradinių klasių mokiniai minėjo vokiečių rašytojo Otfrydo Proislerio 95- ąsias gimimo metines. Anksti ryte, atėję į mokyklą, visi vaikai rado laiškus, kuriuos parašė Raganiukė. Pradinukai ieškojo klasėje jos pamestų daiktų, žiūrėjo pagal O. Proislerio knygą „Raganiukė” sukurtą LRT televizijos spektaklį. Po to visi susirinko į „Raganų puotą” salėje. Renginį vedė dramos būrelio „Teatriukas” nariai – jie visi buvo virtę O. Proislerio knygų herojais. Mokytoja Birutė papasakojo apie rašytojo vaikystę ir kūrybą.

      Bet kokia puota be linksmybių?! Pradinukai dainavo, šoko, deklamavo, jojo ant šluotų, klausėsi sakmės apie Šatrijos kalną, mokėsi skaičiuočių, burtažodžių, kurie padeda geriau mokytis, pritraukia atostogas ir užburia mokytojas. Magiškų burtų pagalba ketvirtokai išvirė raganišką arbatą, ją su puotai paruoštais kitais raganiškais skanumynais gėrė visi pradinukai.

      Smagu  ir linksma buvo „Raganų puotoje“!

Mokytoja Birutė Rauktienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku