Skip to content

Aštuntokų ekskursija į Druskininkus

         Balandžio 21 dieną aštuntų klasių mokiniai keliavo į Druskininkus. Kelionės sumanytoja ir organizatorė – 8b klasės vadovė Agnė Čepulytė, mokinius ekskursijoje padėjo lydėti karjeros specialistė Loreta Kazlauskaitė.

          Druskininkuose mokiniai išbandė vienintelį Lietuvoje esantį lynų kelią – keliavo oro keliu 45 metrų aukštyje virš Nemuno ir medžių viršūnių. Iš aukštai atsivėrė graži miesto panorama. Išlipę iš keltuvo, mokiniai apžiūrėjo kurorto centrą, jį puošiančias skulptūras,  M. K. Čiurlionio paveikslus, aplankė mineralinio vandens biuvetes. Aštuntokai Grožio šaltinio vandeniu nusiprausė veidus – juk visi nori ilgam išlikti gražūs ir jauni! Prie miesto fontano mokiniai išbandė didžiulį besisukantį rutulį. Visus apstulbino žydinčių narcizų ir sakurų Vijūnėlės parkas.

       Druskininkų miesto muziejuje aštuntokai dalyvavo edukacijoje „Stebuklinga druskos galia” (https://druskininkumuziejus.lt/). Mokiniai sužinojo, kad anksčiau druska buvo prilyginama auksui ir už saują druskos buvo galima nusipirkti avį, sužinojo, kas gi yra tas druskininkas, iš kur ir kada Druskininkuose atsirado druska. Apžiūrėję muziejaus eksponatus, iš įvairių medžiagų pagamintas druskines, mokiniai pasigamino sau po stebuklingą druskos maišelį, kuris, kaip tikima, išpildo didžiausius norus ir net išgydo nuo ligų.

       Po edukacijos jau galima buvo ir pailsėti. Kelionės dalyviai atsigaivino Druskininkų vandens parke. Čia mokiniai praleido 4 valandas: čiuožinėjo nuo vandens čiuožyklų, patyrė, ką reiškia banguota jūra, kaitinosi pirtyse.

       Po maudynių dar suspėta aplankyti Merkinės piramidę, užkopti į Merkinės apžvalgos bokštą. Kelionė buvo turininga, intensyvi ir labai įdomi.

                                                             Dailės mokytoja Agnė Čepulytė

 

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku