Skip to content

Mokinių konferencija ir performansas

               Lietuvių kalbos dienos, kurios visoje Lietuvoje tradiciškai organizuojamos vasario–kovo mėnesiais, mūsų mokykloje paminėtos įvairiais renginiais: kūrybiniais konkursais, mokinių darbų parodomis. Vasario 24 dieną progimnazijos mokiniai dalyvavo konferencijoje ,,Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“. Renginyje dalyvavo mokyklos etnografinis ansamblis (vadovė V. Gargasienė, talkino muzikos mokytojas E. Venskus), savo kūrybos eilėraščius, skirtus kalbai, skaitė Elija Baranauskaitė (5a kl.), Lilija Norgėlaitė (7a kl.). Elija Rastokaitė (8a kl.), Dainius Vanagas (7a kl.) pristatė pranešimus ,,Lietuvių kalbos spalvos“. Marcijona Noreikaitė (5a kl.) pasakojo apie Jono kalnelį ir jo papėdę, Domantas Šimkaitis (5a kl.) perskaitė esė „Tiltai irgi turi vardus“, Styvas Vizberkis (7a kl. ) pasidalijo asmenine patirtimi, kaip jam, sugrįžusiam iš užsienio gyventi į Lietuvą, sekasi kalbėti ir rašyti lietuviškai, su kokiais susiduriama sunkumais.

            Konferencijos moderatoriai Žygimantas Baltutis ir Emilė Petrutytė (5a kl.) po renginio pakvietė visus dalyvius pažiūrėti performanso. Skambant sutartinei, 8b klasės mokiniai žiūrovų akivaizdoje sukūrė Lietuvių kalbos medį, kurio šakos – kalbos dalys. Performanso sumanytojos – mokytojos N. Žukienė ir A. Čepulytė.

Mokyklos lituanistai

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku