Skip to content

Jaunųjų kalbininkų darbai

Smagu, kad mūsų progimnazijoje yra nemažai mokinių, kurie domisi lietuvių kalbos istorija, jos tyrinėjimais. Jie suvokia, kad žmogus, vertinantis lietuvių kalbą, tausoja, aukština ir šalies tradicijas, o tai reiškia, jog asmenybei rūpi valstybės ateitis.

5-8 klasių mokiniai įgyvendino ilgalaikį lietuvių kalbos ir informacinių technologijų integruotą projektą „Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“. Tikslas – stiprinti asmeninį ryšį su lietuvių kalba, ugdytis kalbinį, kultūrinį sąmoningumą, autentišką raišką, mokytis tyrinėjant. Mokiniai rašė esė, rašinius, straipsnius, tyrė, kaip sekasi mokytis vaikams, kurie grįžo iš užsienio. Kalbininkų darbus prasmingai papildė 5a klasės mokinių Marcijonos Noreikaitės ir Domanto Šimkaičio nuotraukos, kuriose įamžinti Klaipėdos kultūrinio paveldo objektai.

Projekto sumanytojos ir koordinatorės – mokytojos Nijolė Žukienė ir Jūratė Čechavičienė.

Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku