Skip to content

Muziejus – mokytojas – mokykla

Progimnazijos mokytojai dalyvavo edukacinėje išvykoje: lankė Kaune esančius muziejus. Švietimas ir kultūra, šiuo atveju pastarąją atstovaujantys muziejai, yra lygiaverčiai pažinimo, žmogaus formavimo, jo gebėjimų turtinimo proceso veiksniai. Žinios švietimo procesui semiamos iš kultūrinės žmonijos praeities. Muziejai suteikia ne tik papildomų žinių, bet ir naują patirtį bei didžiulį malonumą.

      Mokyklos pedagogai lankėsi Istorinėje Lietuvos Prezidentūroje Kaune. Kaunui tapus laikinąja sostine, 1919-1940 metais čia šalies labui dirbo Lietuvos vadovai: Antanas Smetona, Aleksandras Stulginskis, Kazys Grinius. Mokytojai apžiūrėjo Prezidento darbo kambarį, Audiencijų salę, Budinčiojo karininko kabinetą, iš gidės sužinojo daug įdomių istorinių detalių.

     Aplankytas ir Juozo Tumo-Vaižganto butas-muziejus, kuriame išlikę autentiški baldai. Keturiuose memorialiniuose kambariuose dera praktiškas paprastumas su estetiškumu. Pats Vaižgantas savo buto aplinką buvo pavadinęs meniškai kunigiška.

  Kauno muzikiniame teatre, kur tebealsuoja tarpukario architektūros dvasia, mokytojai žiūrėjo nuotaikingą J. Strausso operetę ,,Šikšnosparnis“.

   Edukacinių programų turinį šiandien keičia permainų vėjai. Mokytojai įsitikino, kad mokymo procesas ypatingoje muziejinėje aplinkoje paįvairina ugdymo procesą, įgyta patirtis bus pritaikyta praktikoje.

    Pedagogai dėkingi mokytojoms Ramunei Klimienei ir Virginijai Gargasienei už įdomią, turiningą kelionę ir sukurtą draugišką atmosferą.

                                                                                             Ekskursijos dalyviai

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku