Skip to content

Diena be kuprinių

      Progimnazijos mokinių tarybos iniciatyva sausio 20-oji diena buvo paskelbta Diena be kuprinių. Mokiniai turėjo sugalvoti, į ką galima susidėti daiktus, ką atsinešti vietoj kuprinių – krepšį, maišą ar dėžę. Prie iniciatyvos prisijungti buvo raginami ir mokytojai.

       Mokinių tarybos atstovė Solveiga Šiberkštytė (7a kl.) apklausė keletą moksleivių, ką jie mano apie Dieną be kuprinių. Sandros (7b kl.) manymu, tai buvo keista diena, tačiau mokinė pritarė tokiai iniciatyvai. Anot jos, tokių renginių galėtų būti ir daugiau. Kamilės (7a kl.) nuomone, įgyvendinta smagi idėja. Mokinei buvo labai įdomu stebėti, ką vaikai atsinešė vietoj kuprinių. Adriana (7b kl.) teigė, kad į mokyklą eiti be kuprinės buvo labai nepatogu, nes reikėjo neštis pilną maišelį knygų, bet iškilę sunkumai nesugadino nuotaikos. Gabijos (7b kl.) atsiliepimai irgi teigiami. Daugelis apklaustųjų norėtų, kad tokia netradicinė diena būtų dar ne vieną kartą. Pačios Solveigos  nuomone, jau pati idėja buvo smagi. Rodos, tokią dieną ir kontroliniai ne tokie sunkūs, ir nuotaika geresnė.

      Iš tiesų mokykloje penktadienį buvo galima pamatyti pačių netikėčiausių kurpinių pakaitalų: nuo lagamino su ratukais iki pagalvės, kurios užvalkale tilpo visos knygos – gali ir pamiegoti, ir pasimokyti! Kai kurie pirmenybę teikė patogumui: nešėsi kompiuterio dėklus, medžiaginius maišelius. Buvo ir tokių, kurie susikrovė knygas į dėžes nuo batų ir sakė, kad tai racionalus sprendimas. Humoro jausmą turintys nepabijojo atsinešti ir šiukšliadėžių, į kurias prisikrovė knygų, patys originaliausi atėjo su užrištomis kelnių klešnėmis, kurios buvo pilnos knygų.

       Mokytojai irgi buvo išradingi: vieni atsinešė vilnonius maišelius, kiti – pintines.

Smagu, kad mokame juokauti!

Dailės mokytoja Agnė Čepulytė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku