Skip to content

Padėkos jauniesiems kalbininkams

                   Mūsų progimnazijos jaunieji kalbininkai dalyvavo Lietuvių kalbos instituto organizuotame konkurse „Kas man yra lietuvių kalba“. 8a klasės mokinė Elija Rastokaitė ir 7a klasės mokinys Dainius Vanagas rašiniuose svarstė, kokia galėtų būti lietuvių kalbos spalva, stebėjosi sinonimų ir deminutyvų gausa, kalbos turtingumu ir savitumu. 5a klasės mokinė Elija Baranauskaitė ir 7a klasės mokinė Lilija Norgėlaitė eilėraščiuose apmąstė, kas joms yra gimtoji kalba, kokia galėtų būti kalbos formulė. Konkurse dalyvavo ir mokytojos Agnės Čepulytės ruoštos dailininkės Edilija Prišmantaitė (7a klasė) ir Ema Šereikaitė (8a klasė). Mokinės simboliais perteikė tai, kas svarbiausia yra mūsų tautai: mūsų žemė, praeitis, dabartis ir ateitis.

                 Jaunieji kalbininkai už dalyvavimą Lietuvos mokinių kūrybinių darbų konkurse apdovanoti padėkos raštais. Smagu, kad mūsų progimnazijos vaikai yra pilietiški, aktyviai dalyvauja kultūrinę savimonę ugdančiuose projektuose ir konkursuose.

                                                                                                                                                              Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Nijolė Žukienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku