Skip to content

Išvyka į Kauną

Gegužės 25 dieną 5 ir 8 klasių mokiniams buvo organizuota mokomoji-pažintinė ekskursija į Kauną. Mokiniai lankėsi IX forto muziejuje, susipažino su įdomia ir savita Kauno tvirtovės gynybinių įtvirtinimų karine architektūra, Pirmojo pasaulinio karo ginkluotės ir ekipuotės pavyzdžiais. Visus sukrėtė ekspozicijos apie Kauno sunkiųjų darbų kalėjimą, kalinių buitį. Autentiškose kamerose, kurių sienose yra išlikusių žmonių priešmirtinių įrašų, įrengta didelė ekspozicija, atskleidžianti žydų tautos tragediją Lietuvoje, pasakojanti apie Kauno getą ir žudynes. Masinių žudynių vietą ženklina skulptoriaus Alfonso Ambraziūno sukurtas 32 metrų aukščio trijų skulptūrinių grupių monumentas.
Kaune mokiniai lankėsi ir Vytauto Didžiojo karo muziejuje, dalyvavo edukacijose „Žinių bomba“ ir „Lietuva NATO gretose.“ Ekskursijos dalyviams buvo sudaryta galimybė pasivaikščioti po senamiestį, pasigrožėti Laisvės alėja.
Paskutinis ekskursijos apžiūros objektas – Pažaislio vienuolynas. Mokiniai sužinojo apie turtingą Pažaislio fundatorių K. Z. Pacą ir neturto įžadus davusius vienuolius kamaldulius. Teko praverti daugybę „durų“, per kurias įėjus galima sužinoti apie Pažaislio paslaptis. Šio unikalaus ansamblio grožis ir didybė sužavėjo tiek penktokus, tiek aštuntokus.
Ekskursija į Kauną neprailgo, buvo informatyvi, intensyvi ir turininga. Vaikai džiaugėsi įdomiai pravestomis ekskursijomis bei puikiai praleistu laiku.

Mokytojos Virginija Gargasienė ir Jūratė Čechavičienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku