Skip to content

Lapkričio 16-oji – Tarptautinė tolerancijos diena

Pasaulyje gyvena nemažai skirtingų rasių, etninių kultūrų žmonių. Mes skiriamės ne tik išore, išvaizda, odos, akių, plaukų spalva, bet ir mąstymu. Turbūt yra žmonių, kurių mes nemėgstame, kažkas galbūt ir mūsų nemėgsta, tačiau, jeigu visi laikysimės taisyklės, kad skirtumai nėra nesantaikos, užgauliojimų ar įžeidinėjimų priežastis, kiekvienas pasijusime saugiau. Tolerancija – tai supratimas, kad visi žmonės yra lygūs, kad jie – asmenybės, kad visi turi vienodas teises. Toleruoti reiškia suvokti ir pripažinti, kad kitų ypatybių turintis žmogus nėra blogesnis, žemesnis, menkesnis. Tolerancija nėra beribė – ji baigiasi tada, kai pažeidžiamos kito žmogaus teisės.

Šias mokslo metais Tolerancijos dienos simbolis yra Tolerancijos miestas. Pradinių klasių mokytojos Jolita ir Birutė su savo mokiniais sukūrė didelį, spalvotą ir gražų Tolerancijos miestą.

3c klasės mokytoja Jolita Ivanauskaitė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku