Skip to content

Literatų popietė „Kūryba augina sparnus“

            Poezijos paukštei plasnojant po Lietuvos padangę, kūrybai neliko abejingi ir mūsų mokyklos mokiniai. Birželio 16 dieną progimnazijos literatai susitiko virtualioje popietėje „Kūryba augina sparnus“. Tai jau tradicija tapęs renginys. Kūrėjai pristatė po vieną savo geriausią šiais mokslo metais sukurtą kūrinį. 5a klasės mokinės Rugilė, Solveiga, 8a klasės mokinė Dovilė skaitė eilėraščius, 6b klasės mokinė Rusnė – akrostichą, 5a klasės mokinys Dainius – stebuklinę pasaką. Šeštokai Oskaras, Beatričė, Olivia pristatė šiuolaikiškas sakmes, susijusias su Klaipėda ir paslaptingu gamtos pasauliu, literatūrinį laišką perskaitė 8a klasės mokinė Vytautė. Visus maloniai nustebino aštuntoko Povilo dienoraščio fragmentas – tekstas parašytas savitu stiliumi, yra intriga, įdomi siužetinė linija.

           Popietėje dalyvavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Nijolė Žukienė ir Eglė Matulevičienė. Jos pasidžiaugė, kad mokyklos literatai 2021 m. konkursuose pelnė prizinių vietų ne tik mieste, bet ir šalyje, palinkėjo visiems kūrybinės sėkmės.

                         Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Nijolė Žukienė

From → Uncategorized

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Sutinku